28 juli, 2009

Nøstebarnteppe med en liten twist (170g)

I går så strikka jeg ferdig det som egentlig skulle være Tour de France prosjektet mitt, nå kom jeg visst i mål et døgn etter tetgruppa, men jeg kom i det minste i mål! :)


Teppet har fått min personlige vri, så her kommer noen notater om andre har lyst på et litt mer spennende nøstebarnteppe. Nå må jeg innrømme at jeg ikke har noen til å teste det ut, så jeg vet ikke om hullradene kanskje gjør teppet mindre praktisk, men jeg har jo ofte sett babytepper i kunststrikk så jeg satser på at det går bra.

Jeg la opp med NewZealand lammeull på pinne 6 og økte utover for å strikke teppet fra hjørne til hjørne. Når jeg så hadde 11 masker på pinnen begynte jeg på første hullrad, neste hullrad begynte når jeg hadde 21 masker i "senterfeltet", neste ved 31 masker, 41 masker osv... Dvs at hullradene kom med lengre og lengre intervall utover, men strikketøyet var ikke kjedelig (jeg syns det er ufattelig kjedelig med bare rillestrikk). Totalt brukte jeg ca 170gram (vekta veier ikke nøyaktig under 10gram intervall) og jeg syns igrunnen at teppet er stort nok, det hadde nok blitt vel stort om jeg hadde strikket opp 100 gram!

For mer spenning i hverdagen hadde jeg også to ulike farger jeg strikket med, så teppet består av annenhver rille med lys grønt og mulvarp brunt :) Tror restene av garnet også blir til noe i den fargekombinasjonen, kanskje ispedt litt orange!

3 kommentarer:

Benedikte sa...

Dette teppet var fint. Har noe New Zealand garn liggende som det skal bli et teppe av. Kanskje dette er det jeg skal kaste meg på??

Ha en fin dag.
Benedikte

AnnetteK sa...

Så utrolig flott det ble, kjekt å se noen med en litt annen vri innimellom ;)

Blomsterpiken sa...

Her har jo bloggen våknet igjen, mange innlegg siden sist! Flott teppe, den ideen skal jeg kopiere til når jeg skal strikke nøstebarnteppe.