28 mars, 2010

Noe stort og noe smått, noe raskt og noe trått :)

Jada, her kommer et samleinnlegg om litt av hvert av strikketøy...


Først ut er det raske... SockMadness4 kom med nytt mønster (runde2) på fredag rundt lunsjtid i Norge. Jeg la opp så snart jeg kom hjem fra jobb, og sokkene var ferdige lørdag ettermiddag. Da hadde jeg også sovet litt på natta :) Jeg liker å strikke mønsterstrikk siden det går av seg selv (må bare strikke en pinne til) så jeg klarte ikke helt legge fra meg sokkene. Dvs at nå er jeg videre til runde3, og håper at neste mønster kommer på et tidspunkt der jeg faktisk har tid til å strikke det!

Stats for sokkene: Pinne 3mm, grått mayflower strømpegarn, rester av opal og regia. Til sammen 65gram brukt.

Denne lua var noe tregere, er strikket i en slags perlestrikk jeg fant opp underveis :) Jeg likte mønsteret og fikk brukt opp ymse smårester jeg hadde liggende. Det beige er trollgarn der jeg har delt garnet og strikket med 2 tråder om gangen, det gikk det også men er ikke noe jeg anbefaller, garnet ryker ofte.

Stats: Pinne 4,5mm, diverse rester av tykkelse ca Safirgarn (inkludert Safirgarn selvfølgelig). Vekt 55gram


Så var det det trege og store da :( Vesten begynte etter February Lady Sweater mønsteret (ravelry lenke) og jeg fulgte økningene og mønsteret frem til man skulle begynne med hullmønster. Siden jeg ikke orket tanken på mye vrangstrikk valgte jeg å strikke et flettemønster, fritt etter eget hode, to fletter forran og to bak på vesten. Ulempa med denne vesten er at jeg hadde 50g av det grå og 150g av det beige garnet, jeg brukte opp alt og fikk en vest i passe lengde men desverre for trang :( Denne vesten har nå flyttet til min mor.

Stats: Pinne 4,5mm på kanter og 5,5mm på selve vesten, strikket i Rowan Eco Wool og brukte 200gram.

Ingen kommentarer: