27 april, 2007

Rippler


Jeg hekler rippler og det gjorde de visst for ca 30år siden også :) Fant dette i et gammelt Mam'sell hefte...

I guess they did crochet ripples 30years ago too... This is from an old pattern!

22 april, 2007

Litt blir nå gjort her også...

Jeg har shoppa litt, kjøpte bursdagsgave til mamma (bilde kommer ikke her nei) og så ble det visst et par sko til meg samtidig... Jeg fant endelig et par sko som skal være gode, til en fornuftig pris! Jeg får så vondt i knær, hofte og rygg av å gå mye på hardt underlag (som f.eks. asfalt) så jeg skal prøve meg på et par bedre sko.
A pair of shoes, which will hopefully help my back, hips and knees!


Et ferdig par med babybooties :) Denne oppskriften. Brukte opp restene av Sisu fra Februarsokkene...
A finnished pair of babybooties :) This pattern, in Sisu.

I tillegg har jeg....
Fått garnklubb-pakke :) Mye fint sokkegarn og et spennende angora-bomull-blanding garn! Skal nok bli noe fint :)

Laget et par øredobber til meg selv...

...og kommet litt videre på blogg-alongen til markno. Jeg har heklet lapper i brun alpakka (forrige post) og nå strikker jeg videre i rosa alpakka, dog med noe endringer. F.eks. har jeg 10 lapper i stedet for 8, og jeg har litt flere masker siden jeg strikker på pinne 3 i stedet for 3,5... Foreløpig blir det utrolig mykt og deilig :)

18 april, 2007

Current WIP :)

Siden det blir lite oppdateringer med ting som er ferdige for tida (med unntak av semesteroppgaver og de pleier jeg ikke ta bilde av ;)) så kommer det her en liten oppdatering med hva jeg har på pinner/krok for tida...
I'm writing termpapers rather than knitting now a days, but here's what I have on needles/hook


Forelesningsstrikk - babybooties, strikker i rester av Sisu
For boring lectures - babybooties


Disse hekla lappene skal bli en babyvest, jeg er med på en liten "blogalong" . Dette regner jeg med blir neste runde med forelesningsstrikk så snart jeg har fått masker på pinnene! Hekler i alpakka :)
These crochet squares will become a babyvest, I'm folloving a small "blogalong" .



Evigvarende sokkestrikk, jeg aner ikke hva som er galt med meg/disse sokkene, men de blir visst aldri ferdige! Pinne 2,5mm og kjeeedelig mønster... Har bare ca 10cm igjen til tå nå!
Forever sockknitting, I don't know if it's something wrong with me or these socks, but they never seem to be finnished. 2,5mm needles, and I'm bored... only 10cm left before I'll knit the toe!


Vest til meg selv av ymse garn... Strikker i en tråd akrylgarn og en tråd blandingsgarn, håper den holder formen... Er meninga at det skal bli en vest inspirert av flere av vårens gensere hos garnstudio :)
A vest - for me! Knitting of a few left over yarns, one tread acryl and one tread cottonmix at the moment, hope it'll keep its shape!


Granny Ripple - det blir større! :) Jeg hekler "rippler" nedover nå, tre spisser på hver side av midten og et midtfelt med litt vanlige staver, håper det blir bra... Må jo ha litt lengde på det også nå, men jeg har ikke tid til å sitte med hekling for øyeblikket, må skrive når jeg sitter stille i stolen hjemme! Jeg kan da ikke hekle på et svært teppe på forelesning *fnise*
Granny Ripple - now it's growing lengthwise! But I can't crochet on a blanket when I'm at lectures and when I'm at home and sitting down I really need to do schoolwork, so it's growing slowly.

14 april, 2007

Det er / It is



Egentlig en albuevarmer, men også fullt bruktbar som knevarmer, som dere kan se fra bildene :) Strikket i dobbelt ullteppegarn, så nå må jeg bare huske å ikke hive den i vaskemaskina på 40 grader ;) Fint for meg som stadig har småskader i ledd pga trening!


A armwarmer, but also usable as kneewarmer...


De med riktig svar er :
Synnøve
sushigirl

Og vinneren er ....... *trommevirvel* Synnøve :) Måtte prøve som knevarmer også pga ditt forslag!

13 april, 2007

Minner om at det bare er 9 timer igjen av gjettekonkurransen:)

Only 9 hours to go of the contest!

Et lite bilde til Margrethe/Blomsterpiken... Her ser du sofaen mot veggen hos meg *fnise* Jeg har *litt* gule vegger... Faktisk så gult at det ikke kommer godt frem på bildet!



Just a picture to show the contrast between my yellow walls (even more yellow than on the picture) and red (!) sofa :)

10 april, 2007

Sokker 2007 - April :)

Magic loop i praksis:


Ferdig med april sokkene i Sokker2007! :) Har strikket disse ca str 34-35, tenkte jeg skulle ha de liggende til en liten en som kanskje trenger varme sokker i gave.



I just finnished the april pattern in Sokker2007!Norwegian pattern only, sorry... Still, you can download the diagram and make your own from the pictures :) I knit them european size 34-35.

Gjettekonkurranse :)


HVA er dette ???? Tingen er ferdig strikket på bildet, mangler bare å sy inn trådene før den kan tas i bruk :)
Hvis noen klarer å finne ut hva dette er, kommer det en premie i posten!

PS. Oppgi bloggadresse eller andre måter jeg kan få tak på deg hvis du vinner!


Contest: what is this? It's finnished knitted on the picture, I only need to weave in the ends.
If you can figure out what this is, there will be a priz in your mail.

PS leave a blog adress or other means for me to get in touch if you win!





Konkurransen stenges midnatt fredag 13.april // I will close this contest midnight friday april 13th.

09 april, 2007

Litt påskestrikk :)


Dette søte lille settet reiser med posten i morgen til min kusine. Takk til fjellrosa for det nydelige garnet (strikket i bamboo), med litt lyseblått silkebånd i tillegg håper jeg det passer en liten (stor) nyfødt gutt :)

Grannyripple - OPPDATERING :)



Slik ser mitt granny ripple ut nå, her skal det nå hekles i lengda etter en runde til med blågrønt :) Spennende å se hvordan dette blir... Selve teppet er vel faktisk ferdig nå, slik det egentlig skulle bli, men jeg vil heller ha det avlangt!

08 april, 2007

Påskevær


IMG_0653.JPG
Originally uploaded by abbehope.
Påskevær på sørlandet, denne utsikten har jeg kosa meg med i påska.

En flott orkide :)


IMG_0686.JPG
Originally uploaded by abbehope.
Har dere sett noe så nydelig? I mangel av bilder av håndarbeid så må jeg vise frem min mors orkide, her står det TO stk i blomst nå, en rosa og en gul... Den gule er snart avblomstret så jeg viser frem den fineste.

Ellers hekler jeg på granny ripple, nå har jeg over 30 omganger og jeg har festet første omgang med hjørneruter (jeg hekler litt rippler etter jeg har festet ruter også, bilder kommer)... Jeg er også snart ferdig med aprilsokkene, har bare begynt å lese Hellig Blod - Hellig Gral, så det blir til at jeg leser i solveggen...